Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії почнуть судити українця Литвинова

Середа, 20 січня 2016, 10:42

21 січня у Тарасівському районному суді Ростовської області, що в Росії, почнеться суд над громадянином України Сергієм Литвиновим.

Про це повідомляє BBC-Україна.

Литвинов перебуває за ґратами з серпня 2014 року.

Його звинувачують у розбійному нападі на громадянина Росії на території Луганської області України.

Спершу Слідчий комітет РФ звинувачував Литвинова у веденні недозволених методів війни та масових убивствах, однак у грудні 2015 року справу за цією статтею припинили.

При цьому у відношенні Литвинова затвердили звинувачення за ч.3 ст.162 КК РФ (розбій) і передали в районний суд Ростовської області. Ця стаття передбачає покарання до 12 років в’язниці, зазначав адвокат Марк Фейгін.

За версією слідства, влітку 2014 року Литвинов разом із двома "представниками силових структур України", в одному з сіл на Луганщині "скоїв розбійний напад з автоматом Калашникова на громадянина Російської Федерації", нападники нібито "викрали два автомобілі, які належали потерпілому, та завдали йому тілесних ушкоджень".

Адвокат Віктор Паршуткін заявив ВВС Україна, що епізод з розбоєм з'явився у матеріалах справи Литвинова лише в липні 2015 року, майже за рік після його арешту, і є "надуманим".

"Згідно з наданими захистові даними, громадянин Росії (потерпілий у справі) під час ймовірного розбою на території України не перебував, а на підтвердження своєї причетності до автомобілів надав слідству фальсифіковані документи", - стверджує він.

Прошуткін розповів, що на очній ставці його підзахисний заявив, що бачить потерпілого вперше в житті.

Після арешту Литвинова представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін називав його добровольцем батальйону "Дніпро", який "перейшов кордон з Росією під виглядом цивільного".

Українська сторона заявляла, що Литвинов не був бійцем "Дніпра" (МВС), а батальйон "Дніпро-1" не виконував завдань у Луганській області.

У грудні 2015 року СК РФ констатував, що розслідування засвідчило невинуватість Литвинова в інкримінованих убивствах та його непричетність до служби у військових формуваннях України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування