Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Без прогресу по Мінську-2 змін до Конституції не буде - Геращенко

Четвер, 21 січня 2016, 00:22
Без прогресу по Мінську-2 змін до Конституції не буде - Геращенко

Друге читання конституційних змін може відбутися тільки на тлі прогресу в здійсненні безпеки і гуманітарних пунктів Мінських домовленостей.

Про це написала народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка", член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на своїй сторінці у facebook за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи.

"Друге читання конституційних змін може відбуватися виключно на фоні очевидного і вирішального прогресу у здійснені безпекових і гуманітарних пунктів Мінських домовленостей, які, до речі , мали б бути виконані ще до кінця минулого року", - написала вона.

"Очевидно, що без повного і всеохоплюючого виконання безпекових пунктів мінських угод- а це сталий режим тиші, відведення зброі, верифікація місць відведення ОБСЄ, допуск місіі на всю окуповану територію, вивід чужих військ і техніки , роззброєння , і, ключове, відновлення контролю над украінським кордоном- ми не можемо переходити до політичних пунктів. Мають бути створені всі безпекові передумови і виконані гуманітарні пункти", - підкреслила Геращенко.

"І щоб ініціювати постановку остаточного голосування змін до Конституції на порядок денний, конче необхідно, аби Росія та бойовики продемонстрували реальний прогрес у виконанні Мінських угод. І тиснути потрібно на країну – порушника і окупанта: РФ", – наголосила вона.

Геращенко зауважила, що Україна виконує всі пункти мінських угод.

Як відомо, заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко повідомив, що 28 січня до порядку денного роботи Ради планується внесення законопроекту про внесення змін до Конституції в частині децентралізації.

19 січня Конституційний суд отримав подання 51 народного депутата щодо офіційного тлумачення положення статті 155 Конституції про "наступну чергову сесію Верховної Ради" для визначення кінцевого строку прийняття змін в частині децентралізації.

Народний депутат від фракції "БПП "Солідарність" Віктор Чумак зазначив, що зараз голосів по голосуванню за зміни до Конституції не вистачає.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко також заявив, що у парламенті немає 300 необхідних голосів народних депутатів на підтримку внесення змін до Конституції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування