Яценюк передав перевірки держкомпаній правоохоронцям і пообіцяв суди

Четвер, 21 січня 2016, 11:09

Прем’єр-міністр Арсенія Яценюк запевняє, що представники чинної влади будуть покарані в разі вчинення фінансових зловживань на посадах.

На нараді щодо антикорупційних розслідувань у четвер він закликав керівників правоохоронних відомств сконцентруватися на кримінальних злочинах і правопорушеннях "сьогоднішньої влади".

"Жодна посадова особа в жодному міністерстві, відомстві чи державній компанії не має імунітету, і у випадку скоєння злочину повинна іти під суд", - заявив Яценюк.

"Обраних не існує, ким би хто не був, від найвищих посадових осіб виконавчої влади, і закінчуючи керівництвом будь-якої державної компанії чи будь-якої державної агенції", - запевнив він

За словами Яценюка, впродовж останнього року він спрямовував до Держфінінспекції низку доручень про перевірку державних компаній.

"Близько 65 актів перевірок по ключових і найбільших державних компаніях, які стосуються як попереднього періоду, так і періоду вже 2014-2015 років", - сказав прем’єр і передав перелік перевірених компаній представникам правоохоронних органів.

Він закликав спільними зусиллями, із залученням МВС, Нацполіції, Фіскальної служби та інших правоохоронних органів завершити кримінальні провадження по керівниках державних компаній "і по кожному факту, де були фактичні зловживання – як від посадових осіб, так і від керівників компаній".

"Останній кричущий факт: 30 числа (грудня – ред.) 480 мільйонів гривень хотіли вивести на одноденну компанію, просто вивести – і перевести ці гроші в готівку. Ці гроші стосувалися кіотського протоколу. І таких фактів є десятки", - заявив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування