У Лондоні суд нагадав, що Литвиненко називав Путіна педофілом

Четвер, 21 січня 2016, 15:39
У Лондоні суд нагадав, що Литвиненко називав Путіна педофілом

У доповіді головуючого судді Високого суду Британії сера Роберта Оуена згадується, що вбитий офіцер ФСБ Олександр Литвиненко звинувачував президента Володимира Путіна у педофілії.

Відповідний епізод згадується у контексті опису протистояння Литвиненка Путіну. Мова йде про статтю під назвою "Кремлівський чикатило", яку Литвиненко опублікував у виданні Chechenpress 5 липня 2006 року.

Той матеріал починався з опису зустрічі Путіна з туристами, під час якої він несподівано поцілував маленького хлопчика у живіт. Цей випадок Литвиненко пояснив педофілією Путіна, про яку стало відомо наближеним особам ще під час навчання майбутнього президента в Інституті Андропова і яка ледь не коштувала йому кар'єри.

 

За даними офіцера, існували навіть відеозаписи, які доводили вину Путіна. Вже після повернення до влади Путіну вдалося ці записи знищити.

"У той час Путіним були знайдені в управління власної безпеки ФСБ відеозаписи, де чекістам вдалося записати свого майбутнього шефа в той час, коли він займається сексом з неповнолітніми хлопчиками", – писав Литвиненко.

Суддя Оуен зазначив, що ці звинувачення екс-офіцера на адресу Путіна були вкрай серйозними.

"Навряд чи варто казати, що ці припущення, зроблені паном Литвиненком проти президента Путіна у його статті, були вкрай серйозними. Чи могли вони мати відношення до його смерті?" – задався питанням суддя.

Як відомо, у доповіді Оуена підтверджується, що Литвиненка вбили екс-офіцер Держуправління охорони Андрій Луговий і його бізнес-партнер Дмитро Ковтун.

Ймовірним замовником в доповіді називається Путін.

Міністр внутрішніх справ Британії Тереза Мей заявила, що посол Росії буде викликаний у МЗС для гнівної розмови.

Також вона додала, що Британія відчуває загрозу з боку Росії, яка стала більш агресивною і націоналістичною.

Росія у свою чергу назвала висновки доповіді непрозорими і ангажованими і пригрозила Лондону погіршенням стосунків.

З повним звітом судді можна ознайомитися тут.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News