Адвокат пояснив, за що окупанти заочно заарештували Джемілєва

П'ятниця, 22 січня 2016, 09:04
Адвокат пояснив, за що окупанти заочно заарештували Джемілєва
hvylya.net

Адвокат Джеміль Темишев пояснив, що окупаційна влада Криму закидає національному лідерові кримських татар Мустафі Джемілєву, який на півострові заочно заарештований.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Так, за інформацією Темішева, російськими органами попереднього розслідування Джемілєв звинувачується в незаконному перетині адмінкордону з Кримом 3 травня 2014 в Армянську.

Також Джемілєва звинувачують у зберіганні вогнепальної зброї в сейфі свого будинку.

"20 травня 2013 його син Хайсер, будучи обізнаним про наявність зброї у батька і володіючи даними про місце зберігання ключа, відкривши за допомогою ключа вказаний сейф, незаконно заволодів карабіном ОП-СКС калібру 7.62 мм, 1950 року випуску, і діючи з хуліганських спонукань, 27.05.2013 року, використовуючи зазначену зброю, вчинив умисне вбивство Едемова Ф.Ш ", - цитує матеріали справи адвокат.

Джемілєву також закидають незаконне придбання в 1996 році і зберігання до 2013 року патронів.

Як відомо, 21 січня глава колабораціоністської прокуратури Криму Наталя Поклонська заявила, що всі три організатори продовольчої та енергетичної блокади кримського півострова Ленур Іслямов, Рефат Чубаров і Мустафа Джемілєв оголошені в розшук.

Так звана "прокурор" підкреслила, що "всім трьом пред'явлені заочні звинувачення у скоєнні низки умисних злочинів, статті яких не розголошуються, щоб не нашкодити слідству".

У Київському районному суді окупованого Сімферополя заочно вибрали по уповноваженого президента України у справах кримських татар, народного депутата Мустафи Джемілєва запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Окупаційна влада півострова оголосила Джемілєва у федеральний і міжнародний розшук.

Хайсер Джемілєв в травні 2013 року з рушниці застрелив з необережності друга сім'ї Февзі Едемова.

Після анексії Криму РФ відкрила цю справу заново, а самого Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край, де повторно засудили.

Росія відмовила в екстрадиції сина Мустафи Джемілєва в Україну.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування