ЗМІ: Гроші "Укргазвидобування" вимивали через фірму Онищенка

П'ятниця, 22 січня 2016, 12:25

Нацполіція в Харківській області розслідує справу про заволодіння держкоштами "Укргазвидобування" топ-менеджментом двох компаній: "Цефей" і "Карпатнадраінвест", співвласником якої є депутат з "Волі народу" Олександр Онищенко.

Про це стало відомо з постанови Київського райсуду Харкова від 12 січня 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, пише "Перша інстанція".

Як випливає з матеріалів справи, з харківськими компаніями "Цефей" і "Карпатнадраінвест" (розташовані за однією адресою) державна "Укргазвидобування" уклала договори про спільну інвестиційну та виробничої діяльності 12 років тому.

Слідством встановлено, що обидві ці компанії були задіяні у вимиванні коштів з держпідприємства.

Гроші "Укргазвидобування" переводилися через "Цефей" на рахунки як мінімум 13 різних фіктивних фірм - під виглядом оплати за проведення цими компаніями ремонтних робіт та інтенсифікацію на свердловинах, а так само за складання звітів за проектами і кошторисами. Самі роботи при цьому не проводилися.

Уточнюється, що до злочинної схеми відношення мали директори фірм "Цефей" і "Карпатнадраінфест", а так само ще як мінімум шість співробітників цих і організованих ними фіктивних компаній.

Як випаровувалися гроші з газових свердловин, ілюструє схема роботи "Цефея".

"Один із прикладів - переказ 3 млн гривень через цю структуру на адресу компанії "Альта Білд" - за оцінку вуглецевого потенціалу та аналіз проблем експлуатації однієї зі свердловин "Укргазвидобування"", - пише видання.

Фактично, така робота - це складання методичних рекомендацій щодо оптимізації роботи свердловини. Це завдання згодом було виконане Державним геологічним підприємством "Геолекспертиза" - за 10 тисяч гривень.

Як показав директор "Альта Білд", в реальності він працює ріелтером в київському агентстві нерухомості "Домовичок", ніякого відношення до діяльності "Альта Білд" не має, договори не підписує, а лише приїжджає час від часу в офіс для зустрічей зі співробітниками податкової служби .

Таким чином, вся діяльність цієї компанії є фікцією, під прикриттям якої здійснюється обналічиваніє державних грошей у приватних руках.

Як раніше повідомляли ЗМІ, Національне антикорупційне бюро також розслідує нанесення державі збитків при видобутку газу компаніями, пов'язаними з депутатом Онищенко за договорами про спільну діяльність з "Укргазвидобуванням".

Економічна правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
Усі новини...