Ватажок бойовиків "ДНР" заявив, що виконувати Мінські угоди не будуть

Неділя, 24 січня 2016, 13:33
Ватажок бойовиків ДНР заявив, що виконувати Мінські угоди не будуть

Ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що згідно з Мінськими угодами, на Донбасі мають відбутися вибори, але "як би Україна не намагалася, на них не буде представників будь-яких українських партій".

Про це, як повідомляють Новости Донбасса, Захарченко заявив на прес-конференції у Донецьку.

"Хоче цього Україна чи ні, але ми виконуємо Мінські угоди і згідно з цими домовленостями ми маємо провести вибори", - заявив Захарченко.

"Але ми їх проведемо згідно із законами "Республіки". На цих виборах, як би Україна не намагалася, чи не буде представників всіляких українських партій, які закликали і закликають воювати проти Донбасу", - заявив ватажок бойовиків.

Він додав, що у місцевих виборах "не братимуть участь ніякі олігархічні партії".

Як відомо, раніше керівник Антитерористичного центру при СБУ Віталій Маліков заявив, що ватажки псевдореспублік, "під патронатом своїх російських кураторів", намагаються створити на окупованих територіях політичну систему з ознаками тоталітарного режиму.

"Формуються мережі силових, правоохоронних і спеціальних органів, які будуть складати основу для поліцейської системи "державного управління"... створюються політичні системи, очолювані ватажками сепаратистів. Примусовий вступ до цих організацій є умовою прийому людей на роботу", - зазначив Маліков.

За його словами, "Донецька республіка" і "Мир Луганщині" мають стати "основними провладними партіями "ДНР"/ "ЛНР", за які люди мають голосувати у разі ймовірних місцевих виборів".

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що у 2016 році Україна має завдання - повернення суверенітету в окуповані регіони Донбасу і проведення на них виборів за законодавством України, за участі українських політичних партій із залученням ЗМІ України, ЦВК та за участі вимушено переміщених осіб. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...