У кримському селі – карантин, жителів просять знищити домашніх птахів

Неділя, 24 січня 2016, 15:45

У Білогірськом районі Криму в селі Криничне зафіксовано випадки масових смертей домашніх птахів.

Як повідомляє кореспондент Крим.Реалії, ветеринарна експертиза виявила небезпечну інфекцію.

Навколо села встановлено карантин. На дорозі виставлено патруль із поліції і співробітників ветдепартаменту. Всі машини, які виїжджають із села, перевіряють, а колеса автомобілів обробляють спеціальним протиінфекційним розчином. Перевіряють також громадський транспорт.

Вивіз птахів із села суворо заборонено. Також заборонено і ввезення кормів для птахів.

На зборах громадян 24 січня жителям села оголосили, що карантин установлено на 30 днів. Але якщо вони самі знищать усіх домашніх птахів впродовж 5 днів, то тривалість карантину буде скорочено.

При цьому кожне господарство буде проінспектовано.

За селом уже готують яму, куди будуть вивозити весь пташиний гній, після чого це місце оброблять спеціальними речовинами для знищення осередку зараження.

Голова кримського ветдепартаменту Валерій Іванов раніше припустив, що причиною масової загибелі домашніх птахів стала інфекція, яку принесли в район перелітні птахи.

Також співробітники парку левів "Тайган" висловлюють тривогу у зв'язку з цією ситуацією. Парк розташований за п'ять кілометрів від Криничного.

У "Тайгані", де зібрано унікальну колекцію птахів, у тому числі, папуг Ара, кримських чорних грифів, у неділю проведено інспекція, карантинна комісія перерахувала всіх птахів.

Як відомо, Крим було анексовано Росією на початку 2014 року.

Ввезення товарів з материкової України практично заборонено українською владою, за винятком харчів, які люди везуть із собою не на продаж.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...