Джемілєв: звинувачення окупантів відгонять параноєю

Четвер, 28 січня 2016, 10:59

Народний депутат і лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв назвав свій заочний арешт в Криму та порушені кримінальні справи "ідіотизмом".

Джемілєв прокоментував звинувачення окупантів в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Я уважно прочитав цю постанову про порушення справи і взяття мене під варту. Я процитую деякі моменти." Звинувачується в тому, що зберігав 10 патронів до гвинтівки"...

"Гвинтівка і патрони були придбані в 1996 році, є дозвіл на придбання гвинтівки, це в порядку, а от, виявляється, дозволу на патрони немає. Але в російському та українському законодавствах для придбання патронів окремого дозволу не потрібно - досить показати дозвіл на придбання", - відзначає Джемілєв.

"Друге звинувачення: "Намагався незаконно перетнути кордон". Я намагався повернутися до себе додому. Вони ж не дали мені в руки який-небудь скріплений печатками документ про те, що мені заборонено, навпаки - "Russia Today" відразу ж після того, як піднявся шум через їх заборону мого в'їзду на територію Криму, заявила, що такого рішення не було, Мустафа Джемілєв це придумав для того, щоб собі зробити піар, будь ласка, він може проходити ", - пояснює лідер кримських татар.

"І я тоді явочним порядком приходжу на кордон, і, головне, я навіть не підходжу до цього контрольного пункту. Я стою на місці, а вони вже виставили більше тисячі чоловік зі зброєю, бронетранспортерами, ніби я приїхав з ними воювати. А ми приїхали всього лише на трьох автомобілях. У результаті - звинувачення, що відгонить якоюсь параноєю, ідіотизмом ", - відзначає Джемілєв.

Також російські слідчі вказують, що "у Джемілєва немає постійного місця проживання в Криму".

"А де мій дім? Моя сім'я там живе. Одним словом, нічого спільного з реальністю і з правом там немає. Просто для того, щоб не пустити мене в Крим, додому", - зазначив депутат.

Як повідомлялося, 20 січня Київський районний суд в окупованому Сімферополі виніс рішення про заочний арешт Джемілєва.

Російські органи попереднього розслідування звинувачують Джемілєва в незаконному перетині адмінкордону, в незаконному зберіганні вогнепальної зброї і патронів у сейфі свого будинку.

У МЗС України вже засудили заочний арешт Джемілєва.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року окупанти заборонили в'їзд на півострів лідерам кримських татар - Мустафі Джемілєву і Рефату Чубарову строком на п'ять років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування