Чумак іде з БПП і не працюватиме в НАЗК

Четвер, 28 січня 2016, 15:23
Чумак іде з БПП і не працюватиме в НАЗК
day.kiev.ua

Народний депутат Віктор Чумак написав заяву про вихід з фракції БПП "Солідарність".

Про це "Українській правді" повідомили два джерела в БПП.

За інформацією співрозмовників, він також написав заяву про складання повноважень члена Національного агентства з запобігання корупції.

Сам Чумак підтвердив УП цю інформацію.

"У Кабмін написав заяву, припиняю членство у фракції", - зазначив він.

Згодом він написав у Facebook: "Рішення про участь в конкурсі на посаду члена НАЗК я приймав не один. Я був делегований туди коаліцією громадських антикорупційних організацій, представниками експертного середовища та частиною притомних народних депутатів".

"Після вчорашнього незаконного рішення регламентного комітету вчора і сьогодні ми провели у спільних консультаціях. Більшість схиляється до того, що працювати мені там не дадуть. І не відомо, коли воно запрацює. На жаль", - заявив Чумак.

"Важко втрачати потужний інструмент вирішень питань політики – фракцію і притомних людей, які там залишаються. Але і залишатися разом з компанією людей, яка послідовно валить всі антикорупційні ініціативи, неможливо", - зізнався він.

Депутат зазначив, що буде позафракційним.

Коротко: Рішення про участь в конкурсі на посаду члена НАЗК я приймав не один. Я був делегований туди коаліцією громад...

Posted by Віктор Чумак on Thursday, January 28, 2016

Напередодні Чумак заявив, що регламентний комітет Верховної Ради проголосував за розгляд парламентом питання про складання ним депутатських повноважень через призначення Чумака до НАЗК – попри те, що цей орган невідомо коли запрацює.

11 грудня 2015 року Кабінет міністрів ухвалив розпорядження щодо призначення на посаду членів Національного агентства з питань запобігання корупції кандидатів, відібраних конкурсною комісією. Конкурсна комісія загалом підтримала трьох кандидатів: Наталію Корчак, Віктора Чумака й Олександра Скопича.

Заповнення трьох із п’яти вакантних посад є достатньою умовою для запуску агентства. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування