Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ вимагає від СЦКК допомогти спостерігачам на Донбасі

П'ятниця, 29 січня 2016, 13:50
ОБСЄ вимагає від СЦКК допомогти спостерігачам на Донбасі

Заступник глави СММ ОБСЄ Александер Хуг звинуватив Спільний центр контролю та координації у "нескоординованості" у питанні забезпечення роботи спостерігачів.

Про це він заявив на брифінгу у п'ятницю.

Хуг розповів, що спостерігачам місії постійно заважають працювати.

"Бойовики так званої "ДНР" вимагають від нас паспорти. Це збільшує час проходження через пункти пропуску", - поскаржився Хуг.

За його словами, це "суперечить духу та букві Мінських домовленостей".

Хуг розповів, що СММ звернулась у Спільний центр контролю та координації (СЦКК) щодо потреби забезпечити вільне пересування спостерігачів, але "їхня реакція була більш ніж неадекватною".

"Є проблеми з роботою СЦКК… Він має перестати бути нескоординованим. Він має відповідати своїй назві. І саме він має забезпечити свободу пересування спостерігачів СММ", - заявив Хуг.

"Якщо він цього не зробить, хоча б на цій пізній стадії, то він втратить довіру жителів Донбасу. Відповідальні особи, у тому числі члени СЦКК, мають зробити більше, щоб зупинити насильство", - додав він.

Як відомо, СЦКК складається з представників російської і української сторони. Згідно з повідомленням української сторони, тільки за 27 днів січня 2016 черговою зміною Спільного центру режим припинення вогню вводився 298 разів, з яких 229 досягли мети.

Зазвичай представники Росії дотримуються позиції бойовиків. Крім того, раніше генштаб підозрював одного з колишній представників Росії в СЦКК генерала Ленцова в координуванні дій бойовиків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування