Абромавичус не з'явився на засідання антикорупційного комітету

Четвер, 11 лютого 2016, 11:04

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус не з'явився в четвер на засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції.

Про це повідомив голова комітету Єгор Соболєв, передають "Українські новини".

"Ми запросили його (Абромавичуса) офіційним листом, я відправив йому кілька смс... Він відповів, що він не бачив жодного випадку притягнення до відповідальності в Україні корупціонера, тому він у це не вірить. Це його право", - сказав він .

У четвер комітет хотів заслухати Абромавичуса, який раніше подав у відставку з інформацією про корупцію в державних підприємствах і покривають її посадових осіб.

З'явилася також інформація, що міністр юстиції Павло Петренко теж не зміг прийти на засідання комітету.

Як відомо, 3 лютого міністр економіки Айварас Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства. Кононенко ці звинувачення заперечує.

Того ж дня Національне антикорупційне бюро зареєструвало кримінальне провадження за заявою Абромавичуса про участь у корупційних схемах народного депутата Ігоря Кононенка.

Кононенко також написав заяву в НАБУ. Він звернувся з проханням провести очну ставку з міністром економічного розвитку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування