Активіст: Єфремов збирається залишити Україну

Четвер, 11 лютого 2016, 13:04
Активіст: Єфремов збирається залишити Україну
Андрій Товстиженко, ZN.UA

Екс-голова Партії Регіонів Олександр Єфремов замовив собі новий закордонний паспорт та збирається подорожувати.

Про це написав у своєму блозі на УП експерт антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ Віталій Шабунін

Він нагадав, що домашній арешт Єфремова добіг кінця 1 листопада 2015 року, а про новий ніхто в ГПУ не клопотав. Принаймні, така інформація відсутня у реєстрі судових рішень.

"Схоже, Єфремов, на якого рішенням суду вдягли а поттім – зняли – принизливий електронний браслет, заборонили виїжджати за межі міста без дозволу слідчого та навіть спілкуватися з колегами з Верховної Ради, уже може вільно пересуватися за межі України. Тобто – звалити назавжди", - обурився Шабунін.

У жовтні минулого року слідство офіційно висунуло Єфремову обвинувачення – у справі, що мала найслабшу юридичну перспективу в суді.

Через місяць Печерський суд повернув прокурору обвинувальний акт як такий, що не відповідає вимогам КПК.

ГПУ виграла апеляцію і обвинувачення за цим епізодом з Єфремова досі не зняті. На відміну від арешту, за дозволом на який в суд ніхто повторно не ходив.

Відомо про 3 епізоди злочинної діяльності Єфремова.

сепаратизм (N22014000000000509, вчинення умисних дій, направлених на зміни меж території державного кордону України та порушення порядку встановленого Конституцією України, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України). Підозри Єфремову у провадженні не пред'являлося.

заволодіння державними грошовими коштами (за заявою Центру протидії корупції N42014000000000628, тиск на службових осіб ДП "Луганськвугілля", що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави). Розслідування триває вже 18 місяців, підозри Єфремову немає. 

голосування "диктаторських законів" (N42015000000001495, скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України, щодо організації голосування у Раді 16 січня за "диктаторські закони"). Саме за цей заполітизований епізод із сумнівною юридичною експертизою Єфремову винесли спочатку підозру, а потім – обинувальний акт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...