РФ спрямувала на Донбас ешелони з озброєнням і найманців - розвідка

Субота, 13 лютого 2016, 13:18
РФ спрямувала на Донбас ешелони з озброєнням і найманців - розвідка
bigmir.net

Росія надіслала підкріплення особовим складом, озброєнням та військовою технікою, боєприпасами і пально-мастильними матеріалами бойовикам на Донбасі.

Про це інформує Головне управління розвідки Міноборони України.

"Зафіксовано прибуття до залізничної станції Іловайськ – двох ешелонів з військовою технікою (15 платформ), дизельним пальним (до 180 тонн), боєприпасами та матеріально-технічними засобами (10 вагонів); до району Боково-Платове (західне передмістя Антрацит) – російських найманців", - йдеться у повідомленні.

Після бойового злагодження у складі підрозділів (взвод-рота) ними будуть доукомплектовані з’єднання і частини 2 АК.

Окрім того у штабі АТО раніше повідомили, що до Харцизька Росія поставила до 200 тонн боєприпасів до заборонених Мінськими угодами 122-мм і 152-мм артилерійських систем, танків та ручних протитанкових гранатометів.

"До Іловайська – 240 тонн дизельного палива та три платформи з військовою технікою, і до Луганська – до 300 тонн боєприпасів", - зазначили у штабі АТО. 

Також за даними штабу АТО російські військові та бойовики проводять посилені навчання: поблизу Широкиного бойовики та російські військовослужбовці, які входять до так званого "9-го окремого мотострілецького полку ДНР", що розташований у Новоазовську, виконали стрільби з відпрацюванням висадки десанту на узбережжя Азовського моря.

У районі мису Опук на узбережжі Чорного моря, російський флот та десантники тренувалися здійснювати морську десантну операцію.

За даними розвідки Міноборони, 3 окрема мотострілецька бригада (Горлівка) 1 АК здійснює зміну маркування забороненого озброєння та військової техніки, насамперед, зі складу ЗС РФ, з метою приховування фактів порушення Мінських домовленостей. 

Також встановлено, що у складі 5 окремої мотострілецької бригади (Обільне) у районі Мар’їнка діє підрозділ ЗС РФ "Белый медведь".

"Протягом доби противник поніс втрати в особовому складі: один військовослужбовець ЗС РФ загинув (Валерій Москалець) та один отримав поранення під час висування у складі диверсійної розвідувальної групи у районі населеного пункту Зайцеве", - зазначили у ГУР Міноборони. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування