ГПУ почала спецрозслідування щодо Арбузова

Вівторок, 16 лютого 2016, 12:14
ГПУ почала спецрозслідування щодо Арбузова

Генеральна прокуратура розпочала спеціальне досудове розслідування стосовно екс-голови Нацбанку Сергія Арбузова за підозрою у розтраті чужого майна.

15 лютого слідчий суддя Печерського райсуду Києва задовольнив клопотання ГПУ й дав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно Арбузова, повідомляє Генпрокуратура.

Процедура проведення спеціального досудового розслідування (in absentia) за КПК дає можливість заочного засудження судом у разі, коли особа перебуває у міждержавному чи міжнародному розшуку.

Управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ підозрює Арбузова у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем голови Нацбанку в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 ККУ).

У відповідному кримінальному провадженні 20 травня 2015 року Генпрокуратура звернулася до суду з клопотанням про започаткування процедури спеціального досудового розслідування.

Санкцією ч. 5 ст. 191 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Арбузов утік із України після зміни влади, до якої призвели протести на Майдані у 2014 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування