Гройсман таки протиснув закон про "партійну диктатуру"

Вівторок, 16 лютого 2016, 15:37
Гройсман таки протиснув закон про партійну диктатуру
hvylya.net

Верховна Рада прийняла в цілому закон 3700, який дозволить партійним лідерам виключати кандидатів у депутати з виборчих списків вже після виборів.

За це рішення проголосували 236 депутатів.

Цей документ був поданий лідерами всіх фракцій коаліції, а також Олегом Ляшком. Загалом до цього результативного голосування Гройсман ставив це питання на розгляд у тому чи іншому вигляді декілька десятків разів протягом кількох місяців, однак знайти достатню кількість голосів досі ніяк не вдавалося.

За словами депутата від БПП Сергія Лещенко, основною причиною наполягання влади на цьому законі є бажання виключити з виборчого списку БПП Андрія Богдана – адвоката Геннадія Корбана. Наразі Богдан є черговим кандидатом на потрапляння до парламенту, що не дає жодному депутату покинути фракцію БПП, наприклад, для переходу в уряд.

Тепер цей закон дозволить Блоку Порошенка виключити Богдана зі списку.

Низка депутатів, зокрема – група "Єврооптимісти", виступали категорично проти прийняття цього закону, зауважуючи, що він принесе у політику диктатуру партійних лідерів.

Верховная рада Украины приняла закон № 3700, которым устанавливается диктатура партийных функционеров над членами парлам...

Posted by Mustafa Nayyem on Tuesday, February 16, 2016

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування