Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БПП вже заговорили про розпад коаліції

Середа, 17 лютого 2016, 12:54

У разі, якщо слідом за "Батьківщиною" з коаліції вийде фракція "Самопомочі", коаліція припинить своє існування.

Про це журналістам заявив заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко, повідомляє прес-служба партії.

"Якщо "Самопоміч" вийде з коаліції, то у нас, згідно Конституції, є два місяці, щоб сформувати нову коаліцію. Так, без "Самопомочі"  і "Батьківщини" коаліції немає", – сказав він.

Гончаренко помилився, згідно з Конституцією коаліція повинна бути сформована протягом одного, а не двох місяців. Після цього президент отримує право (а не обов'язок) розпустити парламент.

"Втім, є варіанти повернення…. Так може повернутися до коаліції  Радикальна партія, ті ж  "Самопоміч" і "Батьківщина", якщо ми зможемо з ними домовитися. Саме на це і дається два місяці – для політичних перемовин, які ми маємо провести", – додав він.

Як відомо, у заклику президента до уряду піти у відставку, який був поширений у вівторок, Петро Порошенко запевнив, що виступає проти дочасних парламентських виборів і закликав зробити все можливе, щоб не допустити цього.

У середу про вихід з коаліції оголосила фракція "Батьківщини". Фракція "Самопомочі" такої заяви ще не робила, але не прийшла на засідання парламенту. Наразі "Самопоміч" проводить засідання, на четвер призначене надзвичайне засідання проводу партії. Представники "Самопомочі" наразі відмовляються від спілкування з пресою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...