Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк закликає Раду довести до пуття розпочате на Майдані

Четвер, 18 лютого 2016, 13:23

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк очікує від Верховної Ради підтримки законопроектів, необхідних для досягнення безвізового режиму з Євросоюзом.

Про це він сказав на засідання Кабінету міністрів у четвер, розпочавши його хвилиною мовчання на вшанування загиблих під час протестів проти попередньої влади у 2014 році.

"У нашій з вами спільній відповідальності – довести (до пуття) все, задля чого 2 роки тому повстала країна, для того, щоб Україна реально змінилася. Це відповідність всієї української влади – слідувати ідеалам Майдану і боротися за наші цінності", - заявив Яценюк.

"Саме тому парламент розглядає сьогодні закони про запровадження безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом. Саме тим Європейським Союзом, до якого ми прагнемо, частиною якого повинна стати Україна", - додав прем’єр.

Він наголосив, що необхідно ухвалити кілька законів для того, щоб українці змогли їздити до Європи без віз.

"Я сподіваюся, що фракції коаліції, які йшли на вибори 2014 року під гаслами євроінтеграції, виконають свої обіцянки перед українським народом, повернуться невідкладно до парламенту і проголосують закони, підготовлені урядом і внесені президентом як першочергові для розгляду парламентом", - заявив Яценюк.

"Це про нашу відповідальність перед країною і перед людьми, і про виконання тих зобов’язань, які кожна політична сила, що вважає себе демократичною, брала під час виборчої кампанії", - додав він.

"Річ навіть не у політичних гаслах. Це курс країни, який треба остаточно зробити незворотнім. Запровадження безвізового режиму – це ще одна цеглина у великий європейський фундамент України. В ім’я тих людей, які загинули на Майдані, і в ім’я мільйонів, які хочуть кращого майбутнього", - наголосив Яценюк.

Раніше фракція "Самопоміч" заявила, що не прийде в парламент у четвер зранку, але на вечірньому засіданні підтримає законопроекти, необхідні для "безвізового режиму".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування