Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чубаров: Меджліс жодного рішення щодо блокади Криму не ухвалював

П'ятниця, 19 лютого 2016, 12:01

Очільник Меджлісу Рефат Чубаров називає закиди прокуратури окупованого Криму в організації Меджлісом блокади Криму нісенітницею.

Про це він сказав у коментарі українській службі Deutsche Welle.

"Це була ініціатива кількох людей, зокрема й очільника Меджлісу, але це не має стосунку до самого Меджлісу", - зауважив Чубаров.

Голова проросійської організації "Національна культурна автономія кримських татар у міському окрузі Судак" Умеров з цим не погоджується. На його думку, на всіх акціях Чубаров асоціював себе з Меджлісом.

"Саме тому ми вирішили, що було б добре заборонити цю організацію та позбавити Чубарова та Джемілєва інструменту, використовуючи який вони намагаються розпалити міжнаціональну ворожнечу на півострові".

Як відомо, лист прокуратурі анексованого Росією Криму з вимого заборонити діяльність Меджлісу на початку лютого написали п'ять кримськотатарських організацій, щонайменше три з яких були створені вже після окупації Криму. Про дві організації інформації взагалі майже нема.

Представники Меджлісу переконані, що прокуратура анексованого Криму зазіхнула на цю структуру, оскільки вбачає в ній рупор незгодних з діями окупаційної влади.

За їхніми словами, Москва з перших днів анексії бореться з цим авторитетним представницьким органом кримських татар, який офіційно не визнає результатів референдуму і цим допікає Кремлю.

На думку Чубарова, заборонити Меджліс - це те саме, що заборонити весь кримськотатарський народ, оскільки Меджліс є виконавчим органом Курултаю кримськотатарського народу і діє, починаючи від 1991 року.

Ані Чубаров, який перебуває на материковій частині Україні, ані його заступник Джелялов, який мешкає в Криму, не вважають, що Росія чогось доб’ється забороною Меджлісу.

Вони нагадали, що жодної реєстрації цей орган не має, а його рішення не носять юридичної сили.

"Ця заборона не заважатиме членам Меджлісу продовжувати займатись громадською діяльністю, але просто не називатись Меджлісом. Тому я вважаю, що влада бореться з вітряками", - сказав Джелялов.

За словами експертів, рішення про заборону Меджлісу зашкодить більше самій Москві на міжнародному рівні. Сам же представницький орган щонайменше зможе перенести свій офіс на материкову частину України і вже там продовжити свою діяльність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування