Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко: На окупованому Донбасі припинили катувати заручників

Неділя, 21 лютого 2016, 11:28
Геращенко: На окупованому Донбасі припинили катувати заручників

Одним з наслідків роботи "мінських груп" є те, що на окупованому бойовиками Донбасы припинилися катування заручників. 

Про це заявила уповноважена президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, нардеп Ірина Геращенко.

"Це дійсно, нехай невелике, але значиме досягнення Мінську, яке відзначають і самі екс-заручники - після роботи мінських груп припинилися катування заручників. Це ще раз підтверджує, наскільки важива публічна увага до теми полонених", - зазначила вона. 

Геращенко додала, що ключовою проблемою, з якою зіштовхується "мінська група", є "намагання прив'язати іншою стороною питання звільнення (заручників) до амністіі".

"Вчора вчергове про таку " вимогу" заявив представник РФ Борис Гризлов. Мені незрозуміло мовчання світу на той факт, що в центрі Європи людей тримають в полоні, в рабстві. І кричить про це тільки Україна", - зазначила Геращенко. 

Як відомо, 20 лютого з полону бойовиків було звільнено трьох громадян України, згодом терористи звільнили ще одного заручника.

За даними Геращенко, у полоні  бойовиків на території тимчасово окупованого Донбасу лишаються 134 українці. 

Повноважний представник РФ у контактній групі з врегулювання ситуації в Донбасі Борис Гризлов, коментуючи обмін полоненими, що відбувся 20 лютого, заявив, що для реалізації принципу обміну полоненими у форматі "всіх на всіх", Україна має ухвалити закон про амністію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування