ГПУ: Екс-командир "Беркуту" Садовник ховається у Криму

Неділя, 21 лютого 2016, 22:18
ГПУ: Екс-командир Беркуту Садовник ховається у Криму

Екс-командир спецроти "Беркута" Дмитро Садовник, якого підозрюють у злочинах проти Євромайдану, переховується в анексованому Росією Криму.

Про це в ефірі телеканал ICTV заявив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, посилаючись на оперативні дані.

"Згідно з оперативними даними, він перебуває у Сімферополі", - повідомив Горбатюк. 

За його словами, більшість колишніх співробітників "Беркута", які підозрюються у вбивствах активістів Євромайдану у 2014 році, ховаються на території Росії.

Як відомо, 3 жовтня 2014 року командир роти спецпризначення "Беркут" при ГУ МВС України у м.Києві Дмитро Садовник, підозрюваний у причетності до вбивства 39 учасників акцій протесту на Майдані, втік з-під домашнього арешту.

19 вересня суддя Печерського районного суду Києва змінила Садовнику запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт.

24 вересня Генпрокуратура відкрила провадження стосовно вказаного судді за ч.1 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) ККУ та подала апеляцію на судове рішення.

6 жовтня 2014 року Апеляційний суд Києва скасував постанову Печерського райсуду про домашній арешт Садовника і задовольнив клопотання ГПУ про взяття його під варту.

Екс-спецпризначенця оголошено у розшук. Адвокат командира "Беркуту" заявив, що його підзахисного викрали, щоб знищити.

Тоді ж повідомлялося, що Садовник може переховуватися у Криму. 

У ГПУ заявили, що мають докази, що саме Садовник керував діями екс-беркутівців Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, які перебували  у київському СІЗО, їх звинувачують у розстрілі 39 активістів Євромайдану.

У лютому 2016-го Святошинський райсуд Києва продовжив до 26 лютого утримання під вартою екс-співробітників "Беркута" Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янишевського, обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану.

Також суд направив матеріали кримінального провадження щодо Янишевського, Тамтури і Маринченка для об'єднання зі справою екс-бійців "Беркута" Сергія Зінченка і Павла Аброськіна, судовий розгляд проти яких вже майже рік розглядає Святошинський райсуд.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...