У зону АТО з Росії прибули 70 військових і ешелон зброї – розвідка

Понеділок, 22 лютого 2016, 12:08

Встановлено нові факти прибуття з території Російської Федерації у зону АТО особового складу, бойової техніки, боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Згідно з повідомленням, в Красний Луч Луганської області прибули 70 російських військовослужбовців, а в Іловайськ – залізничний ешелон з 82/120-мм мінами, боєприпасами до танків та стрілецької зброї (200 тонн), паливно-мастильними матеріалами (180 тонн).

Крім того, протягом останньої доби бойовики здійснили 44 обстріли зі стрілецької зброї, гранатометів та 120/82-мм мінометів, з них: 12 – Луганське, Зайцеве, Майорськ, Троїцьке, Новгородське (Слов’янський напрямок); 29 – Авдіївка, шахта Бутовка, Опитне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок); один – Первомайське (Волноваський напрямок); два – Водяне (Маріупольський напрямок).

Українська сторона надала інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем (у т.ч. САУ) та 122-мм РСЗВ "Град" у районах Луганськ, Карло-Марксове та Донецьк.

Також розвідка стверджує, що серед особового складу Дев'ятого особливого мотострілецького полку морської піхоти відбулися значні втрати, у тому числі небойові. Зокрема, у зв'язку з "низьким рівнем морально-психологічного стану військовослужбовців та з огляду на важливість заходів щодо підготовки морської десантної операції, військовим керівництвом Росії створена спеціальна комісія для вивчення ситуації в полку та наведення ладу".

Розвідка встановила, що Генеральним штабом ЗС РФ відповідальним за роботу комісії призначено генерала Калганова.

Як відомо, раніше розвідка повідомила, що два автомобіля з так званого "гуманітарного конвою" РФ, який прибув на Донбас 18 лютого, доставили в Донецьк боєприпаси і стрілецьку зброю.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування