Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Горбатюк: Сурков прилетів уже після розстрілів на Майдані

Понеділок, 22 лютого 2016, 16:38

Літак помічника президента РФ Владислава Суркова приземлився в Києві 20 лютого 2014 року вже після розстрілу учасників Євромайдану.

Про це заявив в інтерв'ю "Українській правді" начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Група з шести осіб на чолі з Сурковим приїхала 20 лютого, літак приземлився о 19:40, тобто, вже після вчинення вбивств", - заявив він.

Крім того, він запевняє, що немає прямих доказів участі російський снайперів в розстрілі Майдану.

"Були припущення про російських снайперів, тому що 21 лютого в готелі, де знаходилася база СБУ, один зі співробітників бачив якусь валізу, в якій, він припускає, могла бути снайперська гвинтівка. Але чи була там гвинтівка – ніхто не бачив, і будь-яких даних про те, що чиїсь іноземні снайпери були під час розстрілів на місці злочину, немає", - заявив Горбатюк.

Як відомо, у жовтні минулого року у Генпрокуратурі підтвердили, що в ході Революції гідності до Києва кілька разів приїжджали співробітники ФСБ (27 осіб в грудні 2013 року, 7 осіб в 20-х числах лютого і 7 чоловік 20 лютого 2014 р під час розстрілів на Інститутській ) і радник Володимира Путіна Владислав Сурков.

Тоді ГПУ повідомила, що вони приїжджали до Києва з розвідувальною метою - збирали інформацію про те, як організовані протестні акції.

У Росії заяви про присутність в Україні під час подій на Майдані представників ФСБ Росії і Суркова називали "нісенітницею".

У лютому 2016-го Горбатюк заявив, Генпрокуратура перевіряє, чи впливали ФСБ Росії і радник президента РФ Владислав Сурков на прийняття рішень по силових діях проти учасників Майдану.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування