Яценюк розповів, хто гальмує Держбюро розслідувань

Вівторок, 23 лютого 2016, 12:25

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк закликає президента й Верховну Раду запропонувати кандидатів до комісії з призначення директора Державного бюро розслідувань.

Про це він заявив у Харкові на церемонії запуску груп швидкого реагування патрульної поліції 23 лютого, повідомляє урядовий портал.

"Очікую, коли парламент і президент направить до уряду пропозиції щодо кадрової комісії по призначенню директора Державного бюро розслідувань", - сказав Яценюк.

"Уряд готовий до формування Державного бюро розслідувань як нового органу, який буде по честі, по справедливості та по закону розслідувати злочини", - запевнив прем’єр.

Він переконаний: для того, щоб збудувати нову правоохоронну систему України, необхідна робота Державного бюро розслідувань.

Яценюк зазначив, що уряд закликав парламент і президента подати своїх кандидатів для комісії, яка призначить керівника ДБР, але поки пропозицій не надійшло.

"Це означає, що іде зволікання зі створенням нового, незалежного, не пострадянського, а проєвропейського Державного бюро розслідувань", - заявив він,

Яценюк наголосив, що ДБР є "другим елементом в ланцюжку створення нової чесної правоохоронної системи, де мета – упередження злочину і притягнення до кримінальної відповідальності за відповідний скоєний злочин проти прав і свобод людини і громадянина".

Раніше начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк заявив, що з 1 березня слідчі прокуратури втрачають повноваження – і розслідування злочинів проти Майдану, вчинені на початку 2014 року, призупиниться, бо Верховна Рада так і не ухвалила зміни до закону про Державне бюро розслідувань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...