Сакварелідзе підтвердив інформацію про кадрові перестановки в ГПУ

Вівторок, 23 лютого 2016, 21:42

Заступник генпрокурора, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе підтвердив інформацію про кадрові перестановки в ГПУ, пов'язані зі справою "діамантових прокурорів".

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

"Всі наші хлопці-співробітники Генінспекції, яка була створена мною в травні минулого року в складі Генпрокуратури, вже другий тиждень перебувають поза штатом", - повідомив він.

"Я щиро сподіваюся, що у керівництва ГПУ вистачить здорового глузду і найближчим часом всі вони будуть перепризначені на свої посади, як і було домовлено раніше", - додав Сакварелідзе.

Він також повідомив, що очікує, коли в Генінспексію передадуть підрозділ, який займається питаннями внутрішньої безпеки.

"Це дозволить налагодити його роботу, зробити її ефективною, припинити відверто замовне переслідуванням ідеалістів, які не бояться йти проти системи", - заявив заступник генпрокурора.

"Все ще повноважний Генеральний прокурор, або той, хто діє за його дорученням, ухвалюють, м'яко кажучи, парадоксальні рішення і порушують дану мені особисто обіцянку перепризначити всіх у нещодавно створений, оновлений, департамент Генеральної інспекції", - додав він.

"Всі підписані мною рапорти на призначення згаданих слідчих і прокурорів передали на вивчення службі внутрішньої безпеки, яка весь цей час підпорядковується безпосередньо Генпрокурору, і замість активної роботи, спрямованої на очищення системи органів прокуратури, здійснює постійний тиск на всіх наших співробітників, які брали участь в більш-менш резонансних справах щодо затримання корумпованих прокурорів", - заявив Сакварелідзе.

"Абсолютно очевидно, що тим людям, які поки ще мають повноваження в питаннях призначення тих чи інших співробітників в ГПУ, ідеалісти не потрібні. Більш того - вони бачать в них загрозу", - вважає він.

"На жаль, вони забувають про один важливий факт - всі ці, не побоюся цього слова, герої, які взялися за "діамантових" і "доларових" прокурорів, є саме тими людьми, які потрібні новій Україні!" - підкреслив заступник генпрокурора.

"Ні я, ні, в цьому я також впевнений, вся здорова частина суспільства не допустить вендети! Перемога буде за нами!" - додав він.

Як відомо, раніше повідомлялося, що прокурорів та слідчих, які займалися справою так званих "діамантових прокурорів", звільнили з Генпрокуратури. Однак у ГПУ цю інформацію спростували.

6 липня ГПУ та СБУ затримали першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою в отриманні 3 млн гривень хабара.

В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності та зброю.

Захист Корнійця стверджував, що вартість знайдених у нього діамантів становить 700 доларів США.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування