Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від ВР чекають кандидатів для запуску Агенції розшуку корупційних активів

Середа, 24 лютого 2016, 14:13

Кабінет міністрів закликає парламент подати кандидатури до конкурсної комісії з обрання членів Нацагентства з розшуку й управління активами корупціонерів.

Про це сказав міністр юстиції Павло Петренко на засіданні уряду 24 лютого.

"Ми повинні створити цей орган – і я сьогодні прошу внести на розгляд проект постанови про утворення Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, здобутими корупційним шляхом", - сказав він.

Конкурсна комісія з вибору його членів формується з представників уряду і представників парламенту.

"Всі представники уряду, які повинні делегувати членів конкурсної комісії, це виконали. Тільки парламент не подав своїх кандидатів до цієї конкурсної комісії", - сказав Петренко.

"Тому прошу звернутися до парламенту з проханням невідкладно прийняти це рішення – делегувати членів до конкурсної комісії, щоб вона могла запрацювати і оперативно обрати керівника на прозорому конкурсі", - закликав він.

Національне агентство з розшуку й управління активами, які здобуті корупційним шляхом, дасть можливість повертати виведені з країни кошти, наголосив міністр.

Він зазначив, що в інших країнах антикорупційні органи підключені до спільної бази даних і можуть оперативно за запитом слідчого отримати інформацію щодо тих активів, які підозрювана людина має в офшорних компаніях, у вигляді нерухомого майна, коштів за кордоном.

"На сьогодні обмін інформацією між нашими правоохоронними органами і правоохоронними органами інших країн через систему так званої правової допомоги триває місяцями. Середній строк отримання інформації про майно того чи іншого підозрюваного в корупційному злочині – 6 місяців", - сказав Петренко.

"Запровадження системи так званої ARO/AMO і створення цього органу дасть можливість нашим новим антикорупційним органам отримати таку інформацію протягом декількох днів. Це значно розширить інституційну спроможність щодо розслідування складних корупційних злочинів і повертати ті кошти, які здобуті незаконним шляхом і виводяться за кордон", - заявив він.

Олена Рощина, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...