Мінінфраструктури: Протести активістів не заважають руху вантажівок

Субота, 27 лютого 2016, 12:55
Мінінфраструктури: Протести активістів не заважають руху вантажівок

Протести активістів проти транзиту вантажного транспорту з російськими номерами відбуваються у двох точках на території України та не заважають руху вантажівок.

Як повідомили 27 лютого у Міністерстві інфраструктури, протести тривають біля контрольного пункту пропуску Доманово у Волинській області на кордоні з Республікою Білорусь і в районі кільцевої дороги міста Стрий.  

"В обох точках акції носять мирний характер в рамках чинного законодавства і не блокують рух транспортних засобів, оскільки такі дії можуть розцінюватися як кримінальні правопорушення. Ця інформація підтверджується повідомленнями Нацполіції та СБУ, що виїжджали на місце", - заявили в МІУ.

При цьому у відомстві закликали перевізників, які зупинили свої транспортні засоби, остерігаючись блокади, продовжувати рух. 

"Це можна зробити, змінивши маршрут для об’їзду вказаних точок, або замовляти супровід спеціалізованими автомобілями Нацполіції на пунктах пропуску держкордону. Для цього при перетині пункту пропуску потрібно звернутись до митників чи прикордонників, які надають інформацію та допомагають замовити супровід Нацполіції України", - зазначено у повідомленні.

"Позиція держави залишається незмінною: Україна продовжує виконувати свої зобов’язання по забезпеченню безперешкодного транзиту", - підкреслили у Мінінфраструктури.

У міністерстві нагадали контакти координатора Оперативного штабу від Мінінфраструктури - Роман Хміль (096-804-3530), телефон "гарячої лінії" Мінекономрозвитку, яка працює цілодобово.

"Гаряча лінія" Мінекономрозвитку та торгівлі України, що координує заходи з врегулювання проблемних питань транзитних перевезень до/з Російської Федерації: +38-044-200-4438 або +38-067-828-2034.

Як відомо, 26 лютого лідер ВО Свобода Олег Тягнибок заявив, що акція з блокування руху вантажівок поновилася

Станом на ранок 27 лютого у ВО "Свобода" заявили, що за час акції з блокування проїзду російських вантажних автомобілів територією України чернівецькі свободівці зупинили 14 вантажівок

У "Свободі" заявили, що станом на 13:20 у м.Стрий на вул. Галицькій при в'їзді у місто з с.Добряни учасники акції зупинили 30 російських вантажівок: "Деякі фури розвертаються та їдуть у зворотньому напрямку, 15 чекають на стоянці "612 км". 

Також у "Свободі" заявили, що активісти Рівненської облорганізації відновили блокування транзиту російських вантажівок автошляхами області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування