Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вілкулу дорікають за незаконний піар – скарга у правоохоронців

Понеділок, 29 лютого 2016, 12:27
Вілкулу дорікають за незаконний піар – скарга у правоохоронців

Чинний мер Кривого Рогу і кандидат у мери Юрій Вілкул порушує порядок ведення передвиборчої агітації, заявляє громадянська мережа ОПОРА.

26 лютого уповноважений представник організації звернувся з заявою про факти його порушень до правоохоронних органів, інформує ОПОРА.

За її висновком, низка активностей Вілкула-старшого є прихованою саморекламою і можуть бути розцінені як маніпулювання думкою виборців.

До того ж, здійснені вони за рахунок ресурсів Вілкула як керівника міста.

Вілкул балотується цього разу самовисуванням, його зареєстрували кандидатом на посаду міського голови Кривого Рогу 24 лютого.

Того ж дня на офіційному сайті криворізької міської ради з’явилося повідомлення про це з коментарем Вілкула. ОПОРА вважає, що цей матеріал містить ознаки передвиборної агітації, оскільки висвітлює позицію кандидата з приводу його участі у виборах та подальшого розвитку міста.

Експерти вбачають у цих діях порушення ч. 2 ст. 60 закону "Про місцеві вибори" і ч. 1 ст. 212-10 Кодексу про адміністративні правопорушення (КУпАП).

П. 2 ч. 1 ст. 60 закону "Про місцеві вибори" забороняє органам місцевого самоврядування брати участь у передвиборній агітації.

А ч. 3 ст. 212-9 КУпАП встановлює адміністративну відповідальність за супроводження офіційних повідомлень у період виборчого процесу коментарями агітаційного характеру, а також відео-, аудіозаписами, кінозйомками, фотоілюстраціями про дії чиновників - кандидатів у депутати та на посади сільських, селищних, міських голів.

Крім того, за ч. 2 ст. 54 закону "Про місцеві вибори" кандидати на посаду міського голови мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем реєстрації кандидатів.

У ч. 6 ст. 54 цього закону вказано, що "передвиборна агітація здійснюється за рахунок і в межах коштів власних виборчих фондів кандидатів на посаду міського голови", а використання для передвиборної агітації коштів з інших джерел забороняється.

Перевибори міського голови Кривого Рогу призначено на 27 березня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування