Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: Більше 2,5 тисяч українських військових загинуло протягом 2 років

Понеділок, 29 лютого 2016, 20:58

З моменту початку агресії Росії загинуло понад 2600 українських військовослужбовців та понад 9000 було поранено.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, яка стосується виконання Мінських домовленостей.

"Лише за останні два місяці 2016 року українські позиції були обстріляні понад 2500 разів, внаслідок яких 12 військовослужбовців загинули та понад 150 зазнали поранень", - сказано у повідомленні.

"Росія та її маріонетки постійно перешкоджають звільненню понад 130 українських заручників, утримуючи їх в нелюдських умовах, піддаючи тортурам та погрожуючи їм смертною карою у відповідності до карного кодексу СРСР", - зазначили у МЗС.

Відомство також нагадало, що Росія "продовжує політичні переслідування громадян України та відмовляється звільнити українських політичних в’язнів Савченко, Сенцова, Кольченка та інших, незаконно утримуваних у Росії".

Окрім того, у МЗС нагадали, що "РФ та бойовики блокують постачання української та міжнародної гуманітарної допомоги цивільному населенню та систематично перешкоджають діяльності міжнародних гуманітарних організацій, у тому числі Червоного Хреста".

Як відомо, 20 лютого 2014 року Російська Федерація розпочала збройну агресію проти України, окупувавши Автономну Республіку Крим та місто Севастополь. Згодом конфлікт розвинувся на Донбасі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування