Саакашвілі: Уряд не поле бою, а кладовище реформ

Середа, 3 лютого 2016, 15:42
Саакашвілі: Уряд не поле бою, а кладовище реформ

Голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі звинуватив прем'єра Арсенія Яценюк в тому, що він пов'язаний з політичною корупцією.

Так Саакашвілі на нараді з податківцями відреагував на ситуацію щодо заяви про відставку глави Мінекономіки Айвараса Абромавичуса.

"Після заяви Абромавичуса, що йому намагаються нав'язати якихось людей, прем'єр Яценюк назвав це втечею з поля бою, що якісь анонімні інтереси намагаються дискредитувати його і його уряд, але він продовжить працювати. Він-то не втече з поля бою". – сказав губернатор.

"Я хочу сказати, що уряд зараз не поле бою. Уряд перетворився в болоту корупції і в болото для реформ. Це не уряд, а кладовище всіх наших реформ", - обурився він.

За його словами, "Айварас (Абромавичус) пішов не з поля бою, він вирішив винести ноги з цього болота, як до того Пивоварський і Павленко".

"І коли прем'єр мені в очі і всій країні каже, що якісь сили на нього тиснуть, я хочу сказати, що хто б це не був, ми маємо справу зі звичайним договірняком. Вони всі домовляються, але ні один із цих договорів не може реалізуватись, якщо його, як нотаріус, не завірить прем'єр-міністр. Бо окремо взяті ні Мартиненко, ні Кононенко, ні Чикіта не мають жодних службових повноважень призначати чи звільняти керівник держпідприємств", - заявив Саакашвілі.

"На нього (Яценюка – ред.) здійснюють тиск, щоб він позбувся корумпованих чиновників. Але він дуже добре протистоїть цьому тиску", - резюмував Саакашвілі.

Як відомо, на Кабміні Яценюк заявив, коментуючи заяву Абромавичуса, що відставка Кабміну і його міністрів зараз буде "втечею з поля бою".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...