Пінькас заперечує заяви про його лобіювання заступником Абромавичуса

П'ятниця, 5 лютого 2016, 00:56

Колишній перший заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Сергій Пінькас спростовує заяву нардепа з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергія Лещенка про те, що секретар РНБО Олександр Турчинов вимагав від міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса призначити його своїм заступником.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу" в четвер увечері.

"Ніхто Пінькаса як працівника, як потенційного заступника міністра ніколи нікуди не лобіював. Я говорю про те, що в суспільстві інформацію, у народних депутатів – от звідки Лещенко її черпає? Ішлося про те, що необхідно створити таку посаду (яка би опікувалася ОПК в Мінекономрозвитку), а не про те, що необхідно призначити Пінькаса чи ще якусь іншу людину", - сказав він.

Разом з тим Пінькас додав, що все ж мав розмову з Абромавичусом з приводу цієї посади.

"Тоді, у силу того, що це була моя специфіка роботи (як перший заступник я відповідав за координацію фактично всіх підприємств "Укроборонпрому"), я справді мав розмову із Айварасом. Це було в жовтні 2015 року", - зазначив Пінькас.

За його словами, міністр економічного розвитку тоді заявив, що вже існує коло кандидатів, серед яких буде обрано людину на таку посаду.

Нагадаємо, 3 лютого Лещенко заявив, що Абромавічус подав у відставку через вимоги призначити заступником міністра економіки в статусі неформального "наглядача" Сергія Пінькаса.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News