Плотницький "запросив" слідчих СБУ до Луганська: у Київ не поїде

Субота, 12 березня 2016, 11:24

Лідер так званої "ЛНР" Ігор Плотницький не приїде до Києва, але заявив про готовність дати свідчення у справі Надії Савченко українським слідчим у Луганську.

Так він прокоментував розміщене напередодні на сайті Служби безпеки України повідомлення про виклик Плотницького на допит до Києва, повідомляє сепаратистський ресурс "Луганський інформаційний центр".

"У цій справі совість моя чиста, і я зацікавлений, щоб люди і в Росії, і на Україні дізналися всю правду", - зазначив Плотницький.

"На жаль, напружена ситуація на лінії розмежування між Народною міліцією Республіки й каральними частинами київського режиму не дає мені можливості для юридичного туру в столицю України. Тому, якщо СБУ справді потрібні мої свідчення, запрошую їхню слідчу бригаду в Луганськ", - сказав він.

"Попередня умова в мене лише одна: у цю бригаду повинні увійти лише ті співробітники, які не замішані у викраденнях людей, незаконному позбавленні волі, катуваннях і вбивствах. Якщо такі знайдуться в СБУ – нехай оформляють відрядження в Луганськ", - заявив Плотницький.

"Про дату й гарантії безпеки домовимося шляхом офіційної переписки", - додав він.

Як відомо, СБУ викликала Плотницького на допит на 17 березня, 10:00, з наміром повідомити йому про підозру й ознайомити лідера бойовиків "ЛНР" із матеріалами кримінального провадження.

Плотницького підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених частиною 3 статті 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення) частиною 2 статті 258 (терористична діяльність), частиною 3 статті 332 (незаконне переміщення осіб через кордон) ККУ.

Плотницький фігурує у справі Савченко, яку незаконно судять у Росії. За матеріалами захисту, Плотницькому повідомили про захоплення в полон Савченко 17 червня 2014 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування