Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чубаров: Потрібен механізм, що змусить РФ сісти за стіл переговорів щодо Криму

Субота, 12 березня 2016, 13:46

Будь-який діалог щодо деокупації Криму матиме результат, якщо Росія візьме у ньому участь, чого в Кремлі не хочуть.

Про це в бесіді з ZN.UA заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За його словами, ця тема активно обговорювалася в кулуарах засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Турецькою Республікою, яке відбулося напередодні.

Чубаров зазначив, що його "кулуарна" робота полягала в тому, щоб донести до партнерів України думку: "не треба відштовхуватися лише від того, що за участі Росії можливий результат за короткий час, і зводити це в абсолют".

"Бажання залучити до діалогу Росію не повинно підштовхувати одну сторону до нескінченних компромісів за рахунок власних поступок. Треба шукати механізм, який змусить Росію сісти за стіл переговорів. Змусити Росію стати учасником діалогу з деокупації Криму", - заявив він.

"Що стосується "Женеви плюс"(...). Зрозуміло, багатосторонній діалог щодо Криму необхідний і для цього потрібно створювати новий переговорний майданчик. Але цей майданчик повинен чітко визначити мету, заради якої він створюється - деоккупація Криму", - додав Чубаров.

"Діалог повинен вестися для досягнення цієї мети. Я так і сказав: потрібен не діалог заради діалогу, а діалог заради деокупації Криму. Тоді кожна сторона повинна визначитися - сяде вона за цей переговорний стіл чи ні", - підкреслив голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Як відомо, президент Петро Порошенко виступає за залучення Туреччини до міжнародних форматів переговорного процесу щодо деокупації Росією Криму, в тому числі й до формату "Женева +" (Україна, Росія, США і ЄС).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування