Мирний процес на Донбасі гальмує - глава МЗС Франції

Неділя, 13 березня 2016, 19:51

Мирний процес на Донбасі гальмує, Київ та Москва мають зробити усе можливе, щоб повернути стабільність у регіон.

Про це 13 березня заявив міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро за підсумками неформальних консультацій з офіційними представниками ЄС, США, Німеччини, Великої Британії та Італії, повідомляє Укрінформ.

"Ми оцінили ситуацію в Україні (у ході консультацій). Франк-Вальтер Штайнмаєр і я брали участь у зустрічі міністрів "нормандського формату" у Парижі 3 березня. Ситуація (зараз) на сході України є складною, немає чого приховувати більше, вогонь не припиняється,  обстріли тривають, рамкові домовленості Мінської угоди не дотримуються. Динаміка Мінська не діє, відверто кажучи", - заявив Еро.

З огляду на складність ситуації глава МЗС Франції закликав Росію та Україну зробити усе можливе для її врегулювання. 

Зокрема, за словами Еро, Росія має здійснити тиск на сепаратистів для ефективного припинення вогню, а Київ має проводити відповідну політику, у т.ч. "зробити все для ухвалення закону про голосування, який має зробити можливим проведення місцевих виборів на Донбасі".

Як відомо, за підсумками зустрічі глава Держдепу США Джон Керрі заяви, що Росія має обирати між збереженням санкцій Заходу проти неї або ж виконанням мінських домовленостей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування