Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чубаров: мета – щоб Росія сіла за стіл переговорів щодо деокупації

Понеділок, 14 березня 2016, 10:01

Практично всі великі політики світового рівня більше не мають ілюзій щодо того, що окупація Криму стала викликом глобальній безпеці.

Про це заявив нардеп, один із лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Києві на конференції "Мілітаризація окупованого Криму як загроза міжнародній безпеці", повідомляє ЛІГА.net.

Він нагадав, що на території Криму є групи громадян України, які перебувають під постійним політичним тиском.

"Кримськотатарське населення фактично розплачується за те, що повністю поділяє сучасні погляди на систему міжнародно визнаних прав людини, при цьому перебувають у ситуації, коли світове співтовариство виявилося не в силах захистити їх від репресій", - сказав Чубаров.

Він вважає, що чим менше міжнародна дипломатія приділяє увагу подіям і правам людини в Криму, тим більшою стає небезпека репресій.

"Ми повинні постійно порушувати на міжнародному рівні питання прав населення окупованих територій, щоб тема весь час залишалася на порядку денному", - заявив Чубаров.

"При цьому всі переговірні майданчики, які створюються нами разом зі світовим співтовариством, повинні мати на увазі головним завданням деокупацію Криму. Очевидно, що Росія не хоче розглядати це питання, однак мета нинішньої політики полягає саме в тому, щоб Росія також постала перед необхідністю сісти за стіл переговорів", - резюмував депутат.

Чубаров вважає, що за злочини проти прав і свобод жителів Криму й колективних прав кримськотатарського народу російським окупантам доведеться понести покарання у повній мірі.

Як відомо, 3 березня в анексованому Росією Криму почався судовий процес щодо заборони Меджлісу кримських татар, який було ініційовано "прокурором Криму" Наталею Поклонською.

Росія анексувала Автономну республіку Крим у лютому-березні 2014 року.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією.

Ключові міжнародні організації, у тому числі Генеральна асамблея ООН, засудили дії Росії й назвали анексію й окупацію Криму незаконною.

Проти РФ було запроваджено економічні санкції.

Росія себе винною в анексії й агресії проти України не визнає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування