Комітет відхилив постанову про відставку Яценюка

Вівторок, 15 березня 2016, 12:57

Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради відхилив проект постанови про відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюк як таку, що не відповідає законодавству.

Про це заявив перший заступник голови комітету Павло Пинзеник, інформує у вівторок прес-служба "Народного фронту".

У рішенні комітету вказано, що відповідна постанова порушує Конституцію, закон "Про Кабінет міністрів України" і регламент Верховної Ради.

Зокрема, статтею 13 закону про уряд визначено підстави, внаслідок яких настає відставка Кабінету міністрів: прийняття Верховною Радою резолюції недовіри Кабінету міністрів, відставка премʼєр-міністра, смерть премʼєр-міністра.

Комітет зазначає, що 16 лютого Верховна Рада розглянула проект постанови щодо прийняття резолюції недовіри уряду, який не отримав необхідної кількості голосів народних депутатів.

"Відтак, за цією підставою відставка премʼєр-міністра України не настає", - зазначається у документі.

Також зазначається, що сам Яценюк у відставку не подавав.

"Крім того, наголошуємо, що ані Конституція, ані закон про уряд не містять положень щодо можливості ініціювання питання про відставку прем’єр-міністра одним народним депутатом України", - вказано в документі.

За даними "Народного фронту" комітет направив відповідний висновок голові Верховної Ради Володимиру Гройсману для повернення проекту постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні.

Як відомо, в кінці лютого у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови про звільнення прем'єра Арсенія Яценюка.

Автором ініціативи став позафракційний депутат Сергій Міщенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування