Суд чекає від адвоката ГРУшника Єрофеєва доказів погроз їй

Вівторок, 15 березня 2016, 13:47

Суд зобов'язав адвоката Оксану Соколовську надати докази тиску й погроз, які нібито надходили на її адресу у зв'язку із захистом російського диверсанта Євгена Єрофеєва.

Вона має надати їх на наступному судовому засіданні, повідомляє УНІАН.

Після того, як прокурори залучили іншого перекладача для росіян із ГРУ Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва, Соколовська звернулася до суду з клопотанням забезпечити охорону її майна й житла, а також її особисто у зв'язку з погрозами з боку невідомих осіб через захист нею Єрофеєва.

На це суддя зазначив, що Соколовська не надала доказів таких погроз і що її слова – це лише припущення.

Соколовська заявила, що зникнення адвоката Юрія Грабовського, який представляє інтереси Александрова, – достатня підстава вважати, що і їй загрожує небезпека.

На що суддя заявив, що в Соколовської немає доказів, що Грабовський зник саме через те, що бере участь у даній справі.

Врешті-решт, суд зобов'язав Соколовську надати докази тиску на неї на наступному судовому засіданні, яке почнеться 21 березня о 14:30.

Як відомо, Соколовська 26 лютого заявляла, що поліція Київської області розслідує справу проти неї за ч. 1 статті 121 ККУ (умисне завдання тяжкого тілесного ушкодження) і вимагає її арешту.

10 березня стало відомо про зникнення адвоката Грабовського, він не з'являється до суду.

15 березня Соколовська заявила, що її колегу оголошено у розшук як зниклого безвісти.

16 травня 2015 року сили АТО затримали в зоні бойових дій у Луганській області двох російські спецназівців – капітана Єрофеєва й сержанта Александрова.

Під час допиту Єрофеев зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу із 12 осіб, до складу якої входив Александров.

Наприкінці серпня досудове розслідування у відношенні Єрофеєва й Александрова було завершено. Російських військовослужбовців звинувачують у вчиненні низки злочинів, зокрема, у веденні агресивної війни, створенні терористичної групи, терактах.

10 лютого цього року суд продовжив арешт Єрофеєва й Александрова до 9 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування