Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк думає, що депутати "покривають злочини Януковича"

Середа, 16 березня 2016, 12:28

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк висловив здивування тим, що Верховна Рада не дала згоду на конфіскацію грошей попередньої влади.

Про це він сказав у середу на засіданні Кабміну.

Яценюк звернувся до членів парламенту із закликом невідкладно повернутись до голосування за цей закон.

За словами прем'єра мова йде про незаконно присвоєні 1.5 мільярда доларів, арештовані на рахунках зокрема Віктора Януковича.

"Дати процесуальну можливість українській правоохоронній системі провести процедуру конфіскації і стягнути в дохід української держави вкрадені в українського народу гроші", - закликав Яценюк.

"Це вже не політика, це покривання злочинів колишнього режиму", - обурився прем'єр діями депутатів.

Окремо Яценюк попросив главу МВС зв'язатися з західними партнерами, що вони допомогли в розкритті остаточних власників компаній, через які державні кошти виводилися виводилися за кордон, а органи прокуратури якнайшвидше закінчити розслідування злочинів попереднього режиму.

Як відомо, 15 березня Верховна Рада здійснила кілька невдалих спроб прийняти закони про повернення у держбюджет грошей попередньої влади до винесення відповідних судових рішень.

Мова йде про законопроект 4057 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу (щодо особливостей звернення в дохід держави грошових коштів, цінностей та доходів від них до ухвалення вироку суду), а також про 3196 щодо невідворотності покарання осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Депутати, які не підтримують ці закони, кажуть, що вони порушують права людини.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...