В Україні заборонили "Радость мою" і ще 13 російських телеканалів

Четвер, 17 березня 2016, 15:55

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вилучила зі списку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України, ще 14 російських телеканалів.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Нацради у четвер, 17 березня, повідомляє сайт Нацради.

Основна причина – трансляція комерційної реклами.

Вилучено, зокрема, такі телепрограми: "Радость моя", "Музыка Первого", "Оcean–TV", "HD Life", "ТДК (Телевизионный Дамский Клуб)", "24 Док", "Детский", "STV", "Индия ТВ", "Здоровое телевидение", "Ля-минор ТВ", "Еврокино", "Drive", "Мать и дитя".

Як зазначається у повідомленні, усі зазначені іноземні програми мають юрисдикцію Російської Федерації, яка не є підписантом Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

Відповідно до частини дев’ятої статті 13 Закону України "Про рекламу" трансляція (ретрансляція) реклами, яка міститься у програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій, що не підпадають під юрисдикцію держав ˗ членів Європейського Союзу або держав, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, заборонена. Однак на всіх цих каналах, окрім "Еврокино", "Drive", "Мать и дитя", транслювалася комерційна реклама. 

На деяких із них зафіксовано й інші порушення українського законодавства.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...