Суд назвав законним затримання Шевцова

П'ятниця, 18 березня 2016, 20:23

Вінницький міський суд не задовольнив заяву адвокатів екс-начальника обласного управління Нацполіції Антона Шевцова про незаконність його затримання.

Як повідомляє "Укрінформ", суд визнав необґрунтованими аргументи адвокатів та підтримав обвинувачення. 

"У процесі розгляду заяви іменем України постановлено ухвалу, якою відмовлено у задоволенні заяви адвокату Шевцова Костянтину Дорошенку про визнання незаконним затримання. Ухвала не підлягає апеляційному оскарженню", - проголосив слідчий суддя Вінницького міського суду Андрій Михайленко.

Проведення процесуальних дій за підозрою у вчиненні злочину за ч.1 ст.111 (державна зрада) було доручено колегам у Чернігівській області, де затримали Шевцова при спробі перетнути кордон України. 

Одним із аргументів адвокатів, які вимагали звільнення Шевцова прямо із зали суду, було те, що він потребує медичного обстеження. 

Суд відкинув цю заяву, оскільки під час обстеження у Чернігівській міській лікарні було з'ясовано, що Шевцов не потребує госпіталізації.

У суботу, 19 березня, відбудеться ще одне засідання суду за такою ж позовною заявою другого адвоката Шевцова - Олександра Лещенка. 

Як відомо, Антона Шевцова, звільненого з посади начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області 14 березня, було затримано 17 березня о 18.40 на кордоні з Білоруссю в Чернігівській області.

Оперативники вилучили у нього 10 тис. доларів, паспорт громадянина України і білет на літак з Мінська до Москви.

Проти Шевцова розслідують справу за підозрою в державній зраді.

Сам Шевцов вважає, що проти нього йде "проплачена кампанія", але не називає замовників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News