СБУ затримала екс-начальника поліції Вінничини: зібрався до Росії

Четвер, 17 березня 2016, 21:56

СБУ затримала екс-начальника Управління Нацполіції у Вінницькій області Антона Шевцова.

Про це повідомила речниця відомства Олена Гітлянська.

"Співробітники Служби безпеки України затримали колишнього керівника поліції Вінницької області Антона Шевцова, який намагався втекти до Росії", - повідомила вона на своїй Facebook-сторінці, пообіцявши розкрити деталі згодом.

#СБУ затримала Шевцова, він намагався втекти до РосіїСпівробітники Служби безпеки України затримали колишнього керівни...

Опубліковано Гітлянською Оленою 17 березень 2016 р.

У коментарі "Українській правді" Гітлянська зазначила, що СБУ перевіряла Шевцова на причетність до сепаратизму. Однак, як відомо, така перевірка не є підставою для затримання.

Як відомо, наприкінці лютого користувачі соцмереж опублікували знімок Шевцова з російським боксером і депутатом Миколою Валуєвим на тлі будівлі з російським прапором, а також фото його сина на фоні російської техніки в Криму.

Журналіст Дмитро Гнап також виклав відео, на якому екс-голова вінницької міліції бере участь у параді після анексії Криму 9 травня 2014 року.

4 березня керівництво Нацполіції повідомило про проведення службового розслідування у відношенні Шевцова.

14 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав голову Національної поліції Хатію Деканоїдзе звільнити начальника Вінницької обласної поліції.

Того ж дня Деканоїдзе спершу відсторонила Шевцова, а потім задовольнила його рапорт про відставку з посади начальника управління поліції у Вінницькій області.

Шевцов приїздив до Києва для розмови з начальником Нацполіції.

Перед тим він поширив відповідь СБУ, згідно з якою у ході перевірки не виявлено доказів причетності Шевцова до сепаратизму й зазіхання на територіальну цілісність України, допит із використанням поліграфа "компрометуючих матеріалів" не дав.

Оксана Коваленко, Саша Ночь, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування