Підозрюваного у держзраді Шевцова звільнили з-під варти

Неділя, 20 березня 2016, 21:27

Підозрюваного у держзраді підполковника Антона Шевцова звільнили з-під варти - час для обрання запобіжного заходу сплив.

Про це 20 березня повідомляє Укрінформ. 

"У зв’язку з тим, що термін розгляду клопотання слідчого СБУ про застосування запобіжного заходу сплив, залишити його без розгляду", - оприлюднив рішення слідчий суддя Юрій Ковбаса. 

Повідомляється, що під час розгляду справи суддя взяв до уваги клопотання державного адвоката Дениса Безрученка, який наполягав, що законодавчо встановлений термін для обрання запобіжного заходу - 72 години з моменту затримання підзахисного - сплив.

"Хворий" Шевцов, якому ще декілька хвилин тому надавали медичну допомогу лікарі "швидкої", швидко залишив залу суду, сівши у чорний джип, що чекав його на вулиці.

"Попередні адвокати Шевцова – представники адвокатського об’єднання "Лещенко, Дорошенко і партнери" - використали безліч процесуальних засобів для максимального затягування справи впродовж 2 днів судового розгляду: заявляли відвід секретарю судового засідання, відвід прокурору, які були відхилені головуючим", - йдеться у повідомленні.

Також захисники заявляли низку клопотань про відвід суддям, які брали участь у справі. Самого Шевцова чотири рази оглядали лікарі, яких викликали до зали суду.

Як відомо, Антона Шевцова, звільненого з посади начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області 14 березня, було затримано 17 березня о 18.40 на кордоні з Білоруссю в Чернігівській області.

Оперативники вилучили у нього 10 тис. доларів, паспорт громадянина України і білет на літак з Мінська до Москви.

Проти Шевцова розслідують справу за підозрою в державній зраді.

Сам Шевцов вважає, що проти нього йде "проплачена кампанія", але не називає замовників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування