ДУС просить порад щодо конкурсу на керівника "Мистецького арсеналу"

Понеділок, 21 березня 2016, 15:01

Державне управління справами готове провести конкурс з обрання директора "Мистецького арсеналу" в Києві, однак просить роз’яснень у профільних відомств щодо процедури.

Як повідомляється на сайті ДУС, управління звернулося до Міністерства культури, Міністерства юстиції та комітету Верховної Ради з питань культури і духовності по роз’яснення, а також закликає громадськість долучитися до процесу.

ДУС нагадує, що 24 лютого 2016 року набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури".

Держпідприємство "Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький арсенал" стало першим закладом культури, керівника якого обиратимуть за новими правилами, і "Державне управління справами як орган управління першим в Україні проведе такий конкурс", йдеться у повідомленні.

"Однак під час підготовки до проведення конкурсу в Державного управління справами виникла низка питань щодо застосування окремих норм цього закону", - заявляє ДУС.

"У законі не врегульовано механізм формування складу конкурсної комісії, а саме відбору членів конкурсної комісії органу управління. Немає роз’яснень щодо жеребкування, за якою процедурою воно має проходити", - зазначає відомство.

"Разом з тим при Мистецькому арсеналі є дорадчий орган – Рада з питань розвитку Національного культурно-мистецького та музейного комплексу "Мистецький арсенал", участь якого в проведенні конкурсу не врегульовано", - додає ДУС.

Тому, на думку чиновників, проведення першого публічного конкурсу за новим законом потребує рекомендацій профільних міністерств і залучення експертів.

"Щоб уникнути можливих порушень під час проведення конкурсу, які призведуть до оскарження будь-яких результатів, Державне управління справами звернулося до Міністерства культури, Міністерства юстиції та комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності за відповідними роз’ясненнями", - інформує ДУС.

Державне управління справами зазначає, що "конкурс на посаду керівника Мистецького арсеналу має пройти відкрито та прозоро".

"Тому звертаємося до представників громадськості, діячів культурної сфери, ЗМІ з проханням взяти активну участь у цьому процесі, адже в Україні відкрите обрання керівника закладу культури національного масштабу відбуватиметься вперше", - заявляє ДУС.

Конкурс відбудеться після отримання роз’яснень, наголосили у прес-службі відомства.

Як відомо, раніше чинний директор "Мистецького арсеналу" Наталія Заболотна повідомила, що ДУС не продовжить із нею контракт. Вона непокоїлася, що керівника її дітищу призначать кулуарно, без конкурсу – як для підприємства, а не як для закладу культури.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування