Прокурор: Суд створює схему, за якою чиновників-корупціонерів буде складно покарати

Вівторок, 22 березня 2016, 21:51

Суддя Печерського райсуду Києва Христина Тарасюк відсторонила старшого прокурора ГПУ Олексія Донського від розслідування справи колишнього генпрокурора Віктора Пшонки.

В ефірі Громадського ТБ Олексій Донський заявив, що суд заборонив йому спілкуватися з підозрюваними, які перебувають у слідчому ізоляторі.

"18 березня на підставі заяви адвоката підозрюваного суддя Тарасюк відсторонила мене від кримінального провадження щодо реалізації мого обов’язку про відвідання підозрюваного, про роз’яснення мною його прав та обов’язків", — заявив прокурор.

Донський зазначив, що під час апеляції підозрюваний у цій справі заявляв про тиск з боку адвокатів. Вони нібито забороняли підзахисному розголошувати інформацію про переведення коштів.

За словами прокурора, якщо це рішення проектувати на інші схожі провадження, до яких причетні високопосадовці – то може з’явитися суміш факторів, за яких жоден високопосадовець не буде притягнутий до кримінальної відповідальності.

"Це рішення суду фактично легалізує корупційну схему, яка не дає можливості слідству дослідити вчинення злочинів", — вважає Донський.

Як відомо, Віктор Пшонка залишив Київ 22 лютого 2014 року.

Йому інкримінують заволодіння упродовж 2010-2014 років бюджетними в розмірі 69 мільйонів грн, виділеними на зведення нової будівлі Генеральної прокуратури України.

Крім того, його підозрюють в організації умисних вбивств євромайданівців, у зловживанні владою та корупції.

Пшонка оголошений у розшук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...