Москаль вимагає розігнати Мукачівську міськраду

Середа, 23 березня 2016, 12:38

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль направив звернення у Верховну Раду з проханням розглянути питання про дострокове припинення повноважень Мукачівської міської ради.

Про це йдеться у повідомленні на його персональному сайті.

"Причина – порушення міськрадою законодавства й відмова фінансувати три розташовані в Мукачевому професійно-технічні навчальні заклади, як це передбачено законом "Про Державний бюджет України на 2016 рік", – сказано у повідомленні.

За його словами, Мукачеве залишається єдиним містом на Закарпатті, в якому профтехучилища не фінансуються з початку року, у результаті чого учні та персонал закладів (близько 2,5 тисяч людей) уже третій місяць не отримують стипендій і зарплат.

"Через небажання міськради відкрити казначейські рахунки училищ стабілізаційна дотація з Кабміну в сумі понад 7 мільйонів гривень не може бути використана хоча б для часткового погашення заборгованості перед працівниками та учнями ПТНЗ. Подальша відмова фінансувати профтехучилища може призвести до соціального вибуху в Мукачевому й непередбачуваних наслідків", – стверджує Москаль.

Через це Закарпатська ОДА вимагає достроково припинити повноваження Мукачівської міськради та оголосити дострокові вибори.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News