Команді Сакварелідзе у прямому ефірі повідомили про ймовірні обшуки

Четвер, 24 березня 2016, 21:47

Заступнику начальника відділу процесуального керівництва Віталію Опанасенку зателефонували з Генпрокуратури з повідомленням про ймовірні обшуки у команди Сакварелідзе.

Дзвінок він отримав у четвер ввечері у прямому ефірі програми "Шустер Live".

Як пояснив телеглядачам заступник Генпрокурора – прокурор Одещини Давид Сакварелідзе, на команду прокурорів та слідчих, які розпочали справу проти "діамантових" прокурорів Корнійця та Шапакіна, відбувається тиск і наразі можливі обшуки.

"На жаль, Віталій повинен нас залишти. Є деякі проблеми, можливо треба готуватися до обшуків. Краще, щоб він поїхав і підтримав наших хлопців на місці", - сказав Сакварелідзе.

Як відомо, раніше Сакварелідзе заявляв, що в Генпрокуратурі продовжуються звільнення слідчих, які вели справу "діамантових" прокурорів.

Генпрокурор Віктор Шокін відмовився пояснювати, чому відбуваються ці звільнення.

Сакварелідзе і кілька громадських організацій анонсували акцію протесту під ГПУ проти звільнення їхньої команди.

6 липня ГПУ та СБУ затримали першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою в отриманні 3 млн гривень хабара.

В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності та зброя.

Саша Ночь, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування