Шевченко уникнув покарання за політ на літаку Онищенка з Ніцци

П'ятниця, 25 березня 2016, 10:12

Солом'янський райсуд Києва закрив справу про притягнення до адміністративної відповідальності екс-міністра екології Ігоря Шевченка за використання дипломатичного паспорту в особистих цілях.

Про це йдеться в постанові суду від 22 березня, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляють "Українські новини".

Мова йде про використання паспорта під час перетину кордону рейсом "Київ – Дрезден" 6 червня 2015 року та повернення в Україну на приватному літаку "Ніцца – Київ" разом з депутатом від "Волі народу" Олександром Онищенком 8 червня.

В судовому засіданні прокурор виступав за притягнення екс-міністра до адміністративної відповідальності, мотивуючи це тим, що Шевченко використав диппаспорт в особистих цілях, тим самим допустивши конфлікт інтересів.

У свою чергу Шевченко заявив, що дійсно використовував дипломатичний паспорт, але з метою економії часу, а не грошових коштів (35 євро).

"Суддя дійшов висновку, що дії з використання дипломатичного паспорта дійсно містили приватний інтерес до економії часу, оскільки для проставлення візи в паспорт громадянина України для виїзду за кордон необхідний був додатковий час, проте даний приватний інтерес жодним чином не суперечив службовим або представницьким повноважень міністра екології та природних ресурсів, посаду якого займав тоді Шевченко", – йдеться в тексті постанови.

Як відомо, Шевченко обіймав посаду міністра з 3 грудня 2014 по 2 липня 2015 року, після чого його звільнила Рада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування