МНС РФ каже, що на Донбасі все "нормалізується" і готує новий "гумконвой"

Субота, 26 березня 2016, 10:11

МНС Росії приступило до формування 51-ї автоколони з так званої гуманітарною допомогою для мешканців Донбасу.

Про це 26 березня повідомляє Інтерфакс з посиланням на главу МНС РФ Володимира Пучкова.

"Почалося формування колони, в тому числі на території Ногінського рятувального центру. Дата відправки поки не визначена", - сказав він.

Пучков пояснив, що дата "узгоджується з українськими колегами і міжнародними організаціями", також допомогу Донбасу буде продовжено, у зв'язку з цим в МНС затверджено плани відправки колон.

Також Пучков зазначив, що ситуація на Донбасі нормалізується, "налагоджується інфраструктура, відновлюється робота об'єктів економіки". 

Як відомо, "ювілейний" конвой з так званою гуманітаркою вдерся на територію України з РФ 24 березня. В МНС РФ повідомляли про 90 вантажівок, які начебто доправили на окупований Донбас продукти харчування, предмети першої необхідності і навчальну література для школярів і студентів.

Україна виступає проти безконтрольного в'їзду на свою територію так званих "гумконвоїв" з РФ, в яких можуть везти допомогу проросійським бойовикам.

Зазвичай російська сторона відмовляється надавати Україні інформацію про вміст вантажу, а характеру вантажу часто не відповідає зазначеному у повідомленнях з боку РФ.  За даними розвідки, автомобілі з так званого "гумконвою"  везуть на Донбас боєприпаси та зброю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування