Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кривому Розі просять телефонувати до поліції у разі порушень на виборах

Субота, 26 березня 2016, 20:59

У разі, якщо хтось із громадян стане свідком порушення закону на виборчій дільниці в день виборів 27 березня, поліцію слід викликати за номером "102".

Як повідомляє 0564.ua, про це заявив заступник начальника Криворізького міського відділення поліції Микола Верповський.

За його словами, станом на 25 березня, до поліціЇ надійшло понад 40  звернень про порушення виборчого законодавства, більшість з яких стосуються рекламних носіїв.

"Усі звернення зареєстровані у Журналі єдиного обліку і проаналізовані", - зазначив Верповський.

Також він повідомив, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості по 2 заявам - щодо крадіжки агітаційних листівок у Жовтневому районі та недопуску офіційного спостерігача до приміщення виборчої комісії (Дзержинський район).

Коментуючи відмову поліції вносити відомості до ЄРДР за заявами громадських організацій про виплати  мешканцям 500 гривень, Верповський зазначив, що Центрально-Міський суд відмовив активістам у задоволенні позову про бездіяльність поліції за даним фактом.

На думку представника поліції, цим рішенням суд довів правомірність та обгрунтованість відмови з боку поліції.Наразі ця справа розглядається апеляційним судом.

За словами Верповського, до Кривого Рогу направлені додаткові сили, що працюють у місті з 24 березня у складі автомобільних патрулів і груп швидкого реагування.

"Після отримання бюлетенів виборчі дільниці цілодобово охороняються співробітниками поліції. В день виборів на кожній з дільниць будуть перебувати по два наші співробітники", - розповів він.

У день виборів співробітники поліції будуть перебувати за межами приміщення виборчих дільниць і всередину можуть зайти тільки після звернення голови, його заступника або секретаря комісії.

Як відомо, позачергові вибори криворізького міського голови призначено на 27 березня 2016 року.

Для участі у виборах подали документи 17 кандидатів. Міськвиборчком зареєстрував перших кандидатів у мери Кривого Рогу - самовисуванці Яна Беркут, чинний мер Юрій Вілкул, адвокат Олег Косяк. Також шляхом самовисування зареєстровано Інну Іванченко – місцеву активістку, засновницю і редактора щотижневої газети "Кривий Ріг вечірній".

Кандидатом від "Свободи" обрано Олега Бойченка. Криворізький осередок партії "Самопоміч" зробив ставку на народного депутата Семена Семенченка, УКРОП – на куратора батальйону "Кривбас" Миколу Колесника, партія "Сила людей" – на Світлану Сову.

26 березня у Кривому Розі виборчі комісії  передали бюлетені позачергових виборів мера дільничним виборчим комісіям, на одній з виборчих дільниць Центрально-Міського району було виявлено невідповідність у кількості виборчих бюлетенів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування