Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кривому Розі досі агітують, підвезення виборців стає системним

Неділя, 27 березня 2016, 13:07
У Кривому Розі досі агітують, підвезення виборців стає системним
0564.ua

У Кривому Розі на позачергових виборах міського голови явка виборців станом на 12.00 становила 23%.

Про це кореспондента УНІАН повідомили у Криворізькій міській виборчій комісії.

 

Між тим, підвезення виборців до дільниць у Кривому Розі набуває системного характеру, повідомляє Комітет виборців України.

За даними КВУ, понад 80% виборців, яких підвозять до дільниць, – це люди пенсійного віку.

Перевезення здійснюється місцевими перевізниками – маршрутними таксі. Спостерігачі КВУ фіксують підвезення в усіх районах міста.

За підрахунками КВУ, на дільниці у Кривому Розі 27 березня може бути довезено близько 7-8 тисяч виборців.

За інформацією, що надходить до організації, після закінчення змін на гірнично-збагачувальних комбінатах Кривого Рогу, які належать групі "Метінвест", буде організовано довезення працівників до виборчих дільниць.

"Такі технології стимулювання виборців та штучного збільшення явки використовувалося і на попередніх парламентських та місцевих виборах", - зазначає КВУ.

На думку організації, такі дії з надання виборцям безоплатних послуг можна кваліфікувати як підкуп виборців.

КВУ нагадує, що напередодні виборів люди пенсійного віку отримали матеріальну допомогу від місцевої влади. Загалом допомогу в розмірі 500 грн. отримали близько 100 тисяч сімей жителів Кривого Рогу, фактично кожен 5-й виборець.

Крім того, в різних районах міста розміщено білборди, виконані в стилістиці та з використанням виборчих гасел кандидата, який висувався на попередніх виборах Криворізького міського голови від "Опозиційного блоку".

Спостерігачі КВУ фіксують масову незаконну агітацію на #вибори міського голови у #Кривий_РігАгітаційні матеріали викон...

Posted by КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ on Sunday, March 27, 2016

Також один із виборців продемонстрував спостерігачу ОПОРи отримане у день виборів із незнайомого номера смс-повідомлення з закликом підтримати кандидата на посаду міського голови Ігоря Левицького.

 
Позачергові вибори в Кривому Розі
ОПОРА

Також на телефон члена однієї з ДВК надійшло смс із закликом проголосувати "за мир и стабильность" і гаслом "Выберем мэра в первом туре".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування